Berry Magazin

Tesztek

2014. december 14. - Bence99

BlackBerry PlayBook Teszt

Bizonyára most azon gondolkodtok, hogy mi értelme is van ennek a PlayBook tesztnek, mikor a tablet már egy ideje nem kapható a piacon. Ezzel a cikkel csak szeretném bemutati a BlackBerry PlayBookot, ami lehet, hogy kudarcba fulladt a Kanadaiak részéröl, de ettöl függetlenül egy esztétikusan kidolgozott, jó minőségű táblagépről van szó. Már tablet kibontásakor láttam, hogy ügyeltek az igényességre. Egy nagyon szép, igényes dobozban érkezett a PlayBook, amihez tartozott egy USB kábel, hálózati töltő, tisztító kendő, egy BlackBerry logóval ellátott poliészter tartó és az egyéb dokumentációk.

jkle.png

Elösször is kezdjük a külsővel

Első ránézésre láthatjuk, hogy egy minőségi táblagépröl van szó. A gép 194x130x10 miliméteres és 425 gramm tömegű. Ami a csatlakozókat illeti, találhatunk a készüléken egy dock csatlakozót, egy mini USBport csatlakozót, és egy HDMI portot. A headset Jack csatlakozót pedig a tetején találjuk a bekapcsóló, hangerő és a play/pause gombbal együtt. A hangszórókat a táblagép két oldalára hejezték, ami nagyon előnyös a stereó hangzás érdekében. A PlayBook keretén a képernyő felett találhatunk egy notification LED -et, amin azonnal észrevesszük, ha valamilyen értesítést kapunk. A LED mellet találunk egy 3mp-es elülső kamerát, a hátulján pedig egy 5mp-es hátsó kamerát találunk. Ami a kijelzőt illeti egy 1024x600-as képpontosságú felbontás tökéletes egy ilyen méretű táblagéphez. A gép hátulját egy igényesen kidolgozott fekete plasztik borítja, a közepén egy ezüstös BlackBerry logóval.

Hardver, és Operációs rendszer

A borítás alatt a Texas Instruments által gyártott OMAP 4430 chipset duruzsol, egy kétmagos, magonként 1 GHz-es processzorral, egy PowerVR SGX540 grafikus egységgel és 1 GB RAM-mal karöltve. A belső tárhely modelltől függően 16, 32 vagy 64 GB kapacitású lehet.

nbmjkle.png

 Multimédia

A PlayBookban található egy 5 megapixeles autófókuszos kamera, amellyel 2592 x 1456 képpontos felbontású fotókat készíthetünk, valamint full HD 1920 x 1080 pixeles felbontású videókat is készíthetünk, a tesztvideó itt érhető el. A videó mód variálható, a kínálat 480p, 720p és 1080p felbontás. Szerintem, egy minőségi, stabil szoftverű táblagépröl van szó, mindenkinek ajánlani tudom. Akinek van lehetősége szerintem ruházzon be egy ilyen táblagéppel, viszonylag olcsón hozzá lehet jutni, egy neves gyártó (BlackBerry) táblagépéhez. A beszerzése viszonylag elég nehézkes, mert új PlayBook-ot már nagyon nehéz találni a piacon. Én személy szerint nagyon sajnálom, hogy a Kanadaiak leálltak a PlayBook gyártásával, mert egy kis odafigyeléssel felső kategóriás táblagép előállítására is képesek lennének! Remélem, hogy a jövőben a cég megpróbálkozik egy újabb, jobb táblagép piacra dobásával, de addig is élvezzük a gyártó által nyújtott készülékeket.

 

BlackBerry Headset teszt

Leteszteltem egy BlackBerry Headset-et. Szerintem kezdjük a külső megjelenéssel! Első ránézésre egy igen elegáns termékröl van szó. Ránézésre az ember aluminiumnak, fémnek ítéli meg, de amint megfogja érezhető, hogy egy nagyon jó minőségű műanyagrol van szó.

3.png

A terméket az ember saját igényeihez alakíthatja a cserélhető fülhallgató fedelekkel és a cserélhető gumi végekkel. Ezen kívül a termékhez jár egy elegáns bőr BlackBerry logóval ellátott fülhallgató tartó is + egy kézikönyv (Users Manual) amivel nem sokat lehet kezdeni.

2.png

Beszéljünk a hangzásrol: Ahogyan azt már az elöbb említettem már a teszt elején kiderült, hogy egy komoly és minőségi termékröl beszélünk. Ez alatt nem csak a kinézetet értem, hanem a belső technikát is. A fülhallgató egy igen komoly, tiszta és erős hangú hangszórót kapott. A füllhalgatón található vezérlő viszont csak BlackBerry OS-t futtató készüléken használható. A vezérlő hibátlanul működik BlackBerry készüléken, viszont más készülékhez csatlakoztatva mindegy hogy a hengerő gombot, vagy a tekerő gombot, vagy a megállító gombot nyomom meg a zene, film vagy bármilyen lejátszott tartalom megáll. Második gombnyomásra pedig elindul.

Névtelen_2.png

Összeségében egy nagyon szép, igényes headset minden BlackBerry telefon mellé ideális választás.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://berrymagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr496868289
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása