Berry Magazin

Priv összefoglaló

2015. november 16. - Bence99

A Priv vajon a BlackBerry fellendülését jelenti? Először az életben, elhagyta komfortzónáját a BlackBerry.

Megérkezett az első Androidot futtató BB a Priv. Persze azért a Priv megmaradt jellegzetesen BlackBerry is egyszerre. Vaskos, de mégis elegáns megjelenés, komoly biztonság, BlackBerry appok mint a BBM és a Hub, és természetesen a fizikális billentyűzet. Végre valami a BB-től, ami nem csak hardcore fanoknak és a világ vezetőinek szól, hanem ezúttal droidosoknak is - már ha le tudják nyelni a 700 dolláros árat.

A businessinsider.com-tól Antonio Villas-Boas letesztelte a készüléket, most az ő tapasztalataikat olvashatjátok.

riv.png

Megjelenés

Elsőre fel se merülnek bennünk, hogy a Priv rendelkezik egy kicsúsztatható billentyűzettel. Nem is túlzottan vaskos vagy széles az 5,4 inches kijelzője ellenére. Talán egy hajszállal nehezebb, mint versenytársai, de ha belevesszük, hogy ennek van egy fizikális billentyűzete akkor máris más a leányzó fekvése. Elit hatású fekete borítás, ízléses ezüst BB lógó hátul, széleken finoman hajlított képernyő és talán a legjobb fogás amit a teszter valaha tapasztalat - köszönhetően a hátlap gumi borításának. Mégis, közel nem érződik olyan remekül összerakottnak, mint az egyik csúcs droidnak számító HTC One A9 - tudjátok ami úgy néz ki, mint az iPhone 6.

Billentyűzet és Biztonság, az igazi BB. 

Ha ma egy gyártó fizikális billentyűzetet akar, akkor egyértelműen a BB kicsúsztatható megoldása a követendő példa. Akkor veszed elő, amikor kell - például egy rohadt hosszú emailt kell írnod - aztán visszacsúsztatod és újra van egy menő péklapát méretű droidos mobilod. Szegény korábbi BB-knek relatíve kicsi kijelzőjük volt, mivel a billentyűzet elvette előle a helyet - és szomorkodhattunk a nagy kijelzős készülékek mellé téve BB-nket. Ami ebben a megoldásban a legjobb, hogy észre se veszed a megbúvó billentyűzetet, akár úgyis használhatod a Privet, hogy egyszer nem csúsztatod ki a billentyűzetet.

Biztonság területén meg ugye nincs párja a Feketeszedreknek. Viszont ugyanezt nem tudjuk elmondani az Androidról - talán a legveszélyeztetettebb mobil OS-ről van szó. Szerencsére, a Priv biztosítva van a BlackBerry saját fejlesztésű és igen megbízható titkosítása által. Ráadásul, a Priv havonta fog biztonsági frissítéseket kapni a Google-től - sokkal gyorsabban mint a droidos készülékek többsége.

A Privbe beépítve érkezik egy DTEK nevű app, ami kifigyeli melyik app viselkedik gyanúsan. Például, figyelmeztet, ha valamelyik appunk figyeli a helyzetünket az engedélyünk nélkül.

Android és a teljesítmény

A jó hír: sok másik androidos gyártóval ellentétben, a BB nem eszközölt változtatásokat az OS-en. Gyakorlatilag ugyanazta a vegytiszta Androidot kapjuk, mint a Nexuszokon. Na jó, picit túlzás ez, hiszen pár előretelepített BB appot azért kapunk, de ezek inkább a javunkat szolgálják: a már fentebb említett DTEK, a jó öreg BBM és Hub.

A rossz hír, hogy a Priven még csak a Lollipop fut - ez egy régebbi droid verzió, de a BB állítja, hogy hamarosan kijön rá a Marshmallow - ez volna az aktuális verzió ugyebár.

Sajnos nem annyira pörgös a Priv, mint mondjuk a legújabb Nexuszok, és volt egy kis összeomlása a Spotify mellett a Google Maps útvonaltervezőjét is használta a teszter. Persze azért összességében kellemes volt használni a Privet.

Kifejezetten remek viszont a 18 megapixeles kamera. A teszt képek mind jól exponáltak, élesek lettek - jó persze nem annyira mind mondjuk egy Nexus 6P esetében. Gazdag, élethű színek mindezek mellett, szóval simán lehetne a Priv elsőszámú fotógépünk.

Jól teljesített minden a BB Priv, jó teljesítmény, szép megjelenés, egyéniség és egy remek kamera jellemzi röviden a készüléket. Egyedül a 700 dolláros ár az, ami miatt vakarhatjuk a fejünket.

Forrás: businessinsider.com

A bejegyzés trackback címe:

https://berrymagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr78080836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása