Berry Magazin

Még mindig feltörhetetlenek a BlackBerryk

2016. január 16. - Bence99

Egy Holland kriminalisztikai cég módot talált arra, hogy visszanyerjen üzeneteket egy BlackBerry okostelefonról. A cég kijelentette, hogy telefonjai továbbra is olyan biztonságosak mint voltak, de számukra nem ismert a Hollandok módszere. A készüléket bizonyára szétszedhették, és közvetlenül férhettek hozzá a memória chippek tartalmához. Egyes információk szerit valamilyen hardvert, vagy speciális szoftvert használtak erre a célra.

security.png

A BlackBerry az alábbi közleménnyel reagált az esetre:

A BlackBerrynek nincs tudomása a konkrét készülék részleteiről vagy arról, hogy milyen módon volt az konfigurálva. Az állítólag megfejtett kommunikációk természetéről szintén nincs információ. Amennyiben ilyen információk visszaállítása valóban megtörtént, akkor ezen információkhoz való hozzáférés BlackBerry készülékek esetén olyan tényezőknek köszönhetően lehetséges, aminek semmi köze magának a BlackBerry készüléknek a felépítéséhez. Ilyen tényezők például a felhasználói hozzájárulás/engedélyezés, nem biztonságos harmadik féltől származó alkalmazás vagy adatvédelmileg elégtelen viselkedés vagy maga a felhasználó. Továbbá nincsenek backdoor-ok egyetlen BlackBerry készülékben sem, s a BlackBerry nem tárolja, ezért nem is tudja megosztani a BlackBerry készülékek jelszavait sem a hatóságokkal, sem bárki mással.

A bejegyzés trackback címe:

https://berrymagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr938277040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása